Mc David Knie Protectie

Anatomie van de knie
De knie is een ingewikkeld en is relatief onstabiel tijdens activiteiten met zware belasting. Deze onstabiliteit is de oorzaak van het vaakst voorkomende ernstige sportletsels. Kniebeschermers kunnen helpen om letsel te vermijden doordat ze de kracht van een directe slag van de knie afwenden. Andere kniebanden en steunen geven in wisselende mate bescherming en steun en verzachtende pijn door het zacht weefstel samen te drukken en de knie warm te houden.

Mediale collaterale ligament en laterale collaterale ligament
Letsels aan deze ligamenten komen vaak voor door directe kracht die leidt tot een ruptuur tussen de binnenkant en buitenkant van het gewricht. Dit kan ontabiliteit van de ene zijkant tot de anderezijkant tot gevolg hebben, afhankelijk van het gekwetste ligament. Ernstigere blessures aan het mediaal ligament hebben doorgaans betrekking op de voorste kruisband en meniscus. Deze letsels zijn algemeen bekend als de "verschrikkelijke triade".

Meniscus
De meniscus wordt soms het gewrichtskraakbeen genoemd en is een wig ide werkt als een stabilisator voor de knie. Een blessure aan de meniscus kan worden veroorzaakt door verschillende directe en draaiende krachten. "Slotklachten" aan de knie onstaan wanneer een fragment van de meniscus klemt.

Voortste kruisband en achterste kruisband
Blessures aan deze banden komen vaak voor door een scheur wanneer het been krachtig wordt neergezet waardoor de knie ernstig wordt verdraaid. Blessures worden daarnaast ook veroorzaakt door een slag op de voorkant of achterkant van het been. De ernstige blessures hebben doorgaans betrekkeing op een van deze beide ligamenten.

 

Mc David PS2 scharnier kniebrace

 

Mc David Luxe kniebeschermer met scharnieren

 

Mc David Kniebeschermer met scharnieren

 

Mc David Ligament knieband

 

Mc David Knieschijfbeschermer

 

Mc David Aanpasbare kniebeschermer

 

Mc David Multi action knie

 

Mc David Knie brace

 

Mc david Meniscus knieband

 

Mc David Jumpers kniebrace

 

Mc david Knieband

 

Mc David Knieband met opening op knieschijf

 

Mc David Knieband

 

Mc David Knieband met opening op knieschijf

 

Mc David Kniebeschermer met opening op knieschijf

 

Mc David Kniebeschermer

 

Mc David Tweezijdige elastisch geweven kniebandage